Potpisana 23 ugovora o zakupu poslovnih prostora

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/PP_0.jpg

Danas, 31. siječnja 2019. godine u Ministarstvu državne imovine potpisana su 23 ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Ugovore sa zakupcima potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i direktorica Državnih nekretnina d.o.o. Renata Sabo.

Prigodom potpisivanja ministar Marić je rekao: „Vaš veliki odziv na potpisivanje ugovora za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske je dobar i lijep događaj. Ovim ugovorima na 5 godina, omogućeno je mirno, kontinuirano korištenje i obavljanje djelatnosti. Nema više ugovora o podzakupu, s raznim odnosima: poslovnoj suradnji, o zajedničkom obrtu i trgovinskom zastupanju. Ugovor uvijek znači povjerenje i zadovoljstvo potpisnika. To podrazumijeva da onaj tko radi, može i podmiriti svoje obveze na vrijeme i dobiti ugovor s Republikom Hrvatskom. Ovo je početak primjene izmjena Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora, kao zakona protiv zloporaba i zakona od općeg interesa. Iskreno želim da svima donese pozitivne promjene, osjećaj olakšanja, reda i sigurnosti.“ 
 
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora stupio je na snagu 22. prosinca 2018. godine i od tada do danas sklopljeno je 80 ugovora. Primjerice, do dana osnivanja Ministarstva državne imovine, 15. studenoga 2016. sklopljeno je ukupno 76 ugovora.
 

Pisane vijesti