Potpisana četiri ugovora za razvoj općina i gradova Splitsko-dalmatinske županije

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/SDŽ_01.jpg

U Splitu je, u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić s predstavnicima jedinica lokalne samouprave Splitsko-dalmatinske županije potpisao četiri ugovora. Potpisivanju ugovora nazočio je i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Tim ugovorima Grad Solin dobio je u vlasništvo poslovnu zgradu i zemljište, vrijednosti 2,5 milijuna kuna za izgradnju multifunkcionalnog kulturnog objekta, a Grad Vis zemljište površine 48 398 četvorna metra, vrijedno 33 milijuna kuna u svrhu poticanja gospodarsko – socijalnog razvitka. Grad Imotski u vlasništvo je dobio zemljište površine 42 571 četvorna metra u svrhu sanacije i zatvaranja odlagališta neopasnog otpada „Kozjačić“ i time riješio dugogodišnji problem komunalnog otpada na području Imotske krajine. Ministarstvo državne imovine ustupilo je Općini Zadvarje tvrđavu, za promicanje kulturno – edukativnih sadržaja, u svrhu jačanja i razvijanja kulturno – turističkih sadržaja.
 
„Ugovori koji su potpisani omogućit će široku reanimaciju života i pokazati potencijal državne imovine u ovim povijesnim hrvatskim mjestima. Ono što je zapušteno vraća se životu, a ono što je neplodno postat će plodno i životno u  Splitsko-dalmatinskoj  županiji. Darivanje državne imovine općinama, gradovima i županijama nova je politička filozofija, nova kultura hrvatske političke svakodnevice,“ rekao je ministar Marić.
 
Gradonačelnici i načelnici pohvalili su odnos  Ministarstva državne imovine prema zahtjevima njihovih uprava, naglasivši kao ključni značaj učinkovitost i rokove rješavanja zahtjeva.  Zahvalili su hrvatskoj Vladi i Ministarstvu na darovanim nekretninama u korist razvoja i dobrobiti jedinica lokale i regionalne samouprave.

Pisane vijesti