Potpredsjednik Vlade, ministar Štromar u radnom posjetu Trogiru

Slika /slike/press/2018_11_13_image.1.jpg

Povodom Dana grada Trogira potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar prisustvovao je svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

U svom izlaganju ministar se osvrnuo na otvaranje dugo očekivanog novog čiovskog mosta - projekta koji se ne događa često, ne samo u Trogiru, već i u cijeloj Hrvatskoj. Dodao je kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja aktivni sudionik razvoja Trogira te da je u tijeku energetska obnova dva trogirska vrtića, a grad će nakon 11 godina dobiti i novi prostorni plan. Uz sufinanciranje ovih projekata, već u prosincu krenut će se i s izradom projekte dokumentacije za POS stanove u Planom gdje će nove domove po povoljnijim uvjetima dobiti gotovo sto trogirskih obitelji.

Ministar je podsjetio i kako su programom stambenog zbrinjavanja mladih u dvije godine osigurani subvencionirani krediti za preko 5200 mladih obitelji a od početka primjene Društveno poticane stanogradnje izgrađeno je i preko 8000 POS-ovih stanova. To je više 13.000 obitelji koje su svoj dom pronašle u Hrvatskoj. "Cilj Ministarstva je da do kraja mandata više od 20.000 obitelji kroz ove programe riješi svoje stambeno pitanje i ostanu živjeti i stvarati u Hrvatskoj“, kazao je ministar.


Pisane vijesti | Informacija | Stambeno zbrinjavanje