Predsjednica Republike prezentirala Projekt ustupanja šume Pantovčak Gradu Zagrebu

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/25042018-1.JPG

ZAGREB, 25. travnja 2018. godine.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predstavila je, zajedno s ministrom državne imovine Goranom Marićem te gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem, Projekt ustupanja šume Pantovčak Gradu Zagrebu, odnosno građanima na korištenje.
 
„Držim da se upravo ta otvorenost prema građanima koju toliko zastupam i zagovaram, a nadam se pokazujem i svojim djelom, ostvari i davanjem park šume Pantovčak na javnu uporabu“, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović i istaknula kako je riječ o novom zelenom srcu u gradu Zagrebu danom na korištenje građanima.
 
Predstojnica Ureda predsjednice Anamarija Kirinić navela je tehničke detalje i podsjetila na hodogram događanja, od odluke o pokretanju postupka određivanja sjedišta Ureda, imenovanja Povjerenstva za izradu stručnog nalaza o smještajnim potrebama Ureda, do zaključka Povjerenstva o zadržavanju sjedišta Ureda na postojećoj lokaciji.
 
Ministar državne imovine Goran Marić kazao je kako će ovim projektom biti smanjen opseg korištenja prostora za potrebe Ureda predsjednice za gotovo tri četvrtine, te kako će Ministarstvo državne imovine izraditi parcelacijski elaborat sukladno kojem bi se kompleks Ureda predsjednice smanjio na 250 tisuća metara četvornih, dok će se preostalih 700 tisuća metara četvornih vratiti na upravljanje Ministarstvu državne imovine, odnosno ustupiti Gradu Zagrebu na 50 godina.

„Postupak razgraničenja prostora na Pantovčaku dobit ćenovu institucionalnui funkcionalnu dimenziju. Ono što je bitno ovoga trena, sama lokacija, uključujući zgrade, čuvat će, i sačuvati, simboličku dimenziju iz vremena utemeljenja suverene i samostalne RH. U toj tradiciji bit će i nove državničke snage i poruka što ih gradi i ostavlja  sadašnja korisnica Pantovčaka, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.", kazao je ministar Marić.
 
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je Predsjednici na inicijativi ustupanja šume Pantovčak Gradu Zagrebu te poručio kako će prostor biti otvoren u dogledno vrijeme.

Pisane vijesti