Potpredsjednik Vlade, ministar Štromar otvorio bienalne poslovne sajmove BIAM i ZAVARIVANJE

Slika /slike/press/2018_04_25.Velesajam.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja otvorio je na Zagrebačkom velesajmu bienalne poslovne sajmove BIAM i ZAVARIVANJE. Ova dva sajma prvenstveno su orijentirana na predstavljanje i promociju novih tehnologija i sustava iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu raznih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite.

U svom uvodnom izlaganju ministar je kazao kako su ovakvi sajmovi uvijek dobra prigoda za razmjenu iskustava, ali i za sklapanje novih poslovnih suradnja te dodao: "Više od 320 izlagača iz 28 zemalja, zaista su zavidne brojke te ovom prilikom čestitam organizatorima a posebno bih želio izraziti zadovoljstvo jer su ovi sajmovi posvećeni i predstavljanju novih tehnologija. Hrvatska danas, više nego ikad prije, teži novim tehnologijama, novim znanjima i još jačem gospodarskom razvoju".

"Kao ministar graditeljstva i prostornog uređenja koristim priliku da s Vama podijelim pozitivne vijesti iz tog resora, a to je prvenstveno rast građevinskog sektora. Znamo da bez građevinskog sektora i industrije nema gospodarskog napretka niti dugoročnih rezultata."
 
Sajmovi su otvoreni do petka, 27. travnja 2018. godine a više informacija dostupno je na stranicama Zagrebačkog velesajmaPisane vijesti | Informacija | Graditeljstvo