Reagiranje na članak objavljen jučer, 10. siječnja na portalu Index.hr

Slika /arhiva-midim//slike/shutterstock_121319713.jpg
U izvornoj inačici teksta pod naslovom „BANDIĆ LAŽE, OVO PRVENSTVO NEĆE GLEDATI DOK NE PLATI" Direktor Ingre za Index otvoreno o rukometnoj prevari"", objavljenoj u prijepodnevnim satima 10. siječnja 2018. godine na portalu Index.hr izrijekom je prozvan ministar državne imovine Goran Marić. Spomenuti novinarski uradak se temelji na razgovoru koji je autor D.R. vodio s predsjednikom uprave Ingre Igorom Oppenheimom o poslovanju sportske dvorane Arena. U tekstu predsjednik uprave Ingre Oppenheim iznosi niz neistina i diskvalifikacija na račun ministra Marića prozivajući ga za sudjelovanje u radnjama koje su izvan ministrova moralnoga i profesionalnoga habitusa.
 
Ministarstvo državne imovine i sam ministar Marić neugodno su iznenađeni prozivanjem koje ni na koji način nije utemeljeno u činjenicama. Ni službenici Ministarstva ni ministar Goran Marić nisu imali nikakvoga dodira niti imaju uvida u odnose, načine plaćanja, i uopće poslovanje sportske dvorane Arena.

Oštro osuđujemo prozivanje čelnih ljudi i državne institucije koje je u raskoraku sa zbiljom i sa standardima profesionalne etike. Od odgovornih osoba portala Index.hr i od predsjednika uprave Ingre Igora Oppenheima očekujemo očitovanje i javnu pisanu ispriku za napisanu krivotvorinu.

U suprotnom će odgovorni na portalu Index.hr i predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim istinitost svojih tvrdnji morati dokazivati na sudu.

 

Pisane vijesti