Sisačko-moslavačkoj županiji 10,1 milijuna kuna za obnovu Doma za starije i nemoćne osobe u Glini

Slika /slike/Opcenito/14_09_2022_sjednica_vlade%20(20).jpg

Za pomoć u saniranju posljedica potresa, odnosno za obnovu objekata za obnovu Doma za starije i nemoćne osobe u Glini, Vlada je na sjednici u četvrtak Sisačko-moslavačkoj županiji dodijelila 10,1 milijuna kuna (10.145.283,91 kuna) iz državnog proračuna.

Sisačko-moslavačka županija i Dom za starije i nemoćne osobe Glina izvršili su sve potrebne korake koji uključuju: detaljni pregled stanja objekta, izradu elaborata ocjene postojećeg stanja građevne konstrukcije, izradu projektne dokumentacije, kontrolu glavnog projekta te ugovaranje izvođenja radova, stručnog i projektantskog nadzora te izmjene i dopune projektne dokumentacije. Ukupna vrijednost navedenih troškova iznosi 10.145.283,91 kuna s PDV-om.
 
Troškovi obnove zgrade iz područja socijalne skrbi nisu prihvatljivi za financiranje iz Fonda solidarnosti Europske unije te je financijsko opterećenje obnove objekta palo na osnivača ustanove, Sisačko-moslavačku županiju. S obzirom na nemogućnost osiguranja sredstva od osnivača za gore navedene namjene osiguravaju se sredstva državnog proračuna.
 

Pisane vijesti | Informacija | Obnova