Svečano dodjela ugovora o najmu i uručenje ključeva novoizgrađenih kuća obiteljima u Kistanjima

Slika /arhiva/2019/image4.jpeg
Dana 26. srpnja 2019. godine, u Kistanjima, svečano su uručeni ključevi i ugovori o najmu za šest obitelji koje su stambeno zbrinute davanjem u najam novoizgrađenih obiteljskih kuća u državnom vlasništvu.
 
Davanjem u najam novoizgrađenih kuća u državnom vlasništvu čija će mjesečna najamnina iznositi 1 kunu mjesečno, stambeno su zbrinute jednočlana obitelj Macukić, četveročlana Čibarić, peteročlana Palić, šesteročlane obitelji Berišić i Glasnović, te sedmeročlana obitelj Rucić.
 
Riječ je o obiteljima, bivšim izbjeglicama s Kosova, koje su potpisivanjem ugovora o najmu stekli zakonsku osnovu za darovanje istih i stjecanje trajnog vlasništva nad dodijeljenim nekretninama, budući da su bili korisnici stambenih objekata koji su im dati na korištenje temeljem Zakona o privremenom preuzimanju i upravljanju određenom imovinom.
 
Za potrebe stambenog zbrinjavanja ovih obitelji, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje izgradio je sedam obiteljskih kuća za što je utrošeno 2,8 milijuna kuna (bez PDV-a),  dok je njihovo priključenje na kanalizacijsku i vodovodnu mrežu iznosilo 590 tisuća kuna.

Ključeve i ugovore o najmu dodijelili su korisnicima g. Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije,  g. Roko Antić, zamjenik načelnika općine Kistanje te domaćin svečanosti g. Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.  

Pisane vijesti