Svetoj Nedelji darovano zemljište za poduzetničku zonu

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/SvNedelja_01.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, potpisali su u petak, 12. travnja 2019. godine u Svetoj Nedelji, Ugovor o darovanju zemljišta vrijednog 6,5 milijuna kuna u svrhu razvoja poduzetništva i gospodarstva. Potpisivanju ugovora nazočio je i zagrebački župan Stjepan Kožić.

„Sa zadovoljstvom mogu reći da je Grad Sveta Nedelja ovim ugovorom dobio više nego u dosadašnjih 25 godina. To je grad vrijednih ljudi, grad poduzetništva koji vrlo sustavno radi na razvijanju poduzetničkih zona i uvjeren sam da će ovo darovano zemljište biti iskorišteno za daljnji gospodarski razvoj i nova zapošljavanja. Suradnja s jedinicama lokalne samouprave je iznimno dobra, ali da nismo izmijenili Zakon o državnoj imovini, realizacija ovakvih i sličnih projekata gotovo ne bi bila moguća“, naglasio je ministar Marić.

„U siječnju 2019. godine ministar Marić uručio mi je Odluku o darovanju 25 hektara državnog zemljišta, a već danas potpisujemo Ugovor kojim Sveta Nedelja postaje vlasnikom državnog zemljišta u Kerestincu. Ovaj primjer pokazuje da državna administracija može biti brza,  učinkovita i zato veliko hvala Ministru na suradnji, kvalitetnoj komunikaciji i uspješnom okončanju ovog predmeta. Darovano zemljište namijenit ćemo za razvoj auto industrije i izgradnju kampusa“, rekao je Zurovec.

Župan Kožić izrazio je zadovoljstvo današnjim potpisivanje ugovora i pohvalio suradnju Ministarstva i jedinica lokalne i regionalne samouprave koja je učinkovita i svrsishodna upravo kako je rekao, zbog novog Zakona koji se uspješno provodi.

Pisane vijesti