U Drnišu potpisan sporazum o međuresornoj suradnji jedinice lokalne samouprave i Središnjeg državnog ureda

Slika /slike/image000.jpeg
Prilikom službene posjete gradu Drnišu dana 23. lipanja 2020. godine, državni tajnik Nikola Mažar potpisao je s gradonačelnikom grada Drniša, Josipom Begonjom, Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u provedbi programa međuresorne suradnje kojem je cilj izgradnja višestambene zgrade na području grada Drniša. Ovom prilikom državni tajnik Nikola Mažar nazočio je i potpisivanju  sporazuma o usluzi e-Novorođenče kojeg je potpisao ministar uprave dr.sc. Ivan Malenica i gradonačelnik grada Drniša Josip Begonja, a riječ je o nastavku procesa digitalizacije javne uprave koju Ministarstvo uprave kontinuirano provodi.
Sporazum o međuresornoj suradnji Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i grada Drniša, prvi je sporazum potpisan na potpomognutim područjima kojem je  cilj suradnja Središnjeg državnog ureda i jedinice lokalne samouprave na način da se zajednički utvrde potrebe za stambenim zbrinjavanjem te stvore preduvjeti kako bi se udruženim snagama riješilo stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.
Ovim sporazumom Grad Drniš preuzima obvezu prijenosa u vlasništvo Republici Hrvatskoj građevinsko zemljište s osiguranom komunalnom infrastrukturom na kojem će Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje izgraditi višestambeni objekt za korisnike s liste prvenstva grada Drniša u okviru Programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima. Osim navedenog, sporazumom će se utvrditi potrebe i obveze grada Drniša za stambenim zbrinjavanjem kadrova jedinice lokalne samouprave.
Ovom prilikom državni tajnik Nikola Mažar naglasio je da ga posebno veseli ovakva suradnja kojom će se u najvećoj mjeri zadovoljiti trenutne potrebe za ovim modelom stambenog zbrinjavanja na području grada Drniša. Kao drugi model stambenog zbrinjavanja naveo je mogućnost stambenog zbrinjavanja mladih obitelji darovanjem građevnog materijala za izgradnju ili nadogradnju obiteljske kuće u vlasništvu korisnika. Državni tajnik u završenom dijelu govora naglasio je kako će navedene aktivnosti doprinijeti razvoju i prosperitetu stanovništva te zasigurno pridonijeti ostanku mladog i perspektivnog stanovništva na ovim prostorima. 

Pisane vijesti