U Opatiji se održavaju 13. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva

  • Slika
  • Slika

Potpredsjednik Vlade, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar i predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja sudjeluju na 13. Danima Hrvatske komore inženjera građevinarstva koji se od 14. do 16. lipnja 2018. godine održavaju u Opatiji. Ovogodišnji Dani održavaju se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije a u organizaciji Hrvatske komore inženjera građevinarstva. 

'Znamo da bez građevinskog sektora i industrije nema gospodarskog napretka niti dugoročnih rezultata. Zato mi je iznimno drago da mogu najaviti kako je za energetsku obnovu osigurano 2,3 milijarde kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU u naredne 4 godine, što je u konačnici zapravo oko 5 milijardi kuna ukupnih investicija. Energetska obnova naravno ne može biti jedini oslonac za građevinu, ali može uvelike pomoći dijelu srednjih i malih tvrtki, koje su zapravo potporni stupovi cijelom građevinskom sektoru. Građevinskim tvrtkama, ali i onima koje proizvode građevinske materijale, zasigurno je bitna i činjenica da će se kroz narednih nekoliko godina osigurati jedan kontinuirani proces u građevinskim poslovima.' istaknuo je ministar Štromar u uvodnom govoru. 
 
'Događanja koja okupljaju stručnjake raznih profila iz građevinskog sektora, prava su prilika za razmjenu iskustava i neke nove ideje. Siguran sam da ćemo kroz razgovor i rasprave doći do zaključaka koji će izlučiti dobre i dugoročne rezultate. Suradnja je jedini recept da za razvoj, kako građevinskog sektora, tako i svih segmenata gospodarstva, što u konačnici nosi razvoj cijele zemlje.' zaključio je ministar Štromar.

Predstavnici Ministarstva u naredna dva dana sudjelovati će na okruglim stolovima na temu procjene vrijednosti nekretnina,  primjenu propisa o projektiranju građevina, izobrazbe ovlaštenih voditelja građenja i ovlaštenih voditelja radova te ostalim događanjima.

Detaljan Program 13. Dana Hrvatske komore inženjera građevinarstvaPisane vijesti | Informacija | Graditeljstvo