Ugovor o darovanju za izgradnju stambene zone Rabatin

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Sveti Filip i Jakov_1.jpg

Stambena zona za mlade obitelji.
Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine službeno je posjetio Općinu Sveti Filip i Jakov te s načelnikom Zoranom Pelicarićem potpisao Ugovor o darovanju zemljišta Rabatin. Zemljište vrijedno 36 milijuna kuna prenamijenit će se u stambenu zonu. Prigodi potpisivanja Ugovora nazočio je zadarski župan Božidar Longin.

„Danas je važan dan za našu općinu. Hvala Ministarstvu državne imovine, ministru Mariću i Vladi Republike Hrvatske što su omogućili i darovali zemljište za izgradnju buduće stambene zone Rabatin. Broj mladih obitelji na području općine se povećava, a one u novi život žele krenuti samostalno. Izgradnja buduće stambene zone je za njih idealna prigoda  da stvore svoje vlastite domove“, rekao je načelnik Pelicarić.

U prigodi potpisivanja ugovora ministar Marić je rekao: „Danas se ovdje u Svetom Filipu i Jakovu svi osjećamo dobro činjenicom da će pusta državna imovina postati prostor života i novih domova za mlade ljude. To izravno znači da se život obnavlja, i da Država pokazuje da postoji. Stoga danas nije u središtu podatak o 36 milijunskoj vrijednosti ove imovine, nego naravni potez koji kao hrvatska Vlada i Ministarstvo državne imovine činimo prema sebi samima. Jer, kad vama darujemo, darujemo Hrvatskoj, i svima nama“.

Pisane vijesti