Uljanik Pula novi vlasnik društva 3. Maj Motori i dizalice (MID)

Slika /arhiva-midim//slike/hdr 12.jpg

Potpisivanjem Ugovora o prodaji i prijenosu dionica 3. Maj MID d.d. između Centra za restrukturiranje i prodaju i Uljanika d.d. Pula uspješno je okončana dugogodišnja neizvjesnost sudbine društva 3 Maj MID, a Uljanik je postao vlasnik 100 posto temeljnog kapitala društva 3. Maj Motori i dizalice d.d. Rijeka.


Uljanik kao kupac 3. Maja MID uz kupovinu dionica društva za kunu obvezao se i preuzeti obveze koje je Republika Hrvatska imala po okončanoj predstečajnoj nagodbi.

Ugovor u ime Republike Hrvatske, koju zastupa Centar za restrukturiranje i prodaju, i Uljanika d.d. potpisali su v.d. ravnatelja CERP-a Milan Dejanović i predsjednik Uprave Uljanik d.d. Gianni Rossanda. Ugovor je potpisan u prostorijama Centra za restrukturiranje i prodaju u Zagrebu.

Kupovinom društva 3. Maj MID osigurana je opstojnost Društva unutar grupacije Uljanik. Osim navedenog, danas je potpisan i novi kolektivni ugovor između Uljanika i predstavnika radnika 3. Maj MID, te su ostvarene pretpostavke da novi vlasnik isplati i zaostale plaće.

Pisane vijesti