Veleposlanik SAD-a u RH Nj.E. William Robert Kohorst u nastupnom posjetu potpredsjedniku Vlade i ministru Predragu Štromaru

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar primio je u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američki Država u Republici Hrvatskoj Nj.E. Williama Roberta Kohorsta.

Predstavljajući djelokrug i djelatnosti Ministarstva, ministar Štromar je posebno istaknuo prostorno planiranje koje je izravno povezano s planiranjem velikih investicija, kako infrastrukturnih i proizvodnih tako i u turizmu. Također se osvrnuo na pojednostavljenje i osuvremenjivanje upravnih postupaka prilikom izdavanja dozvola, koje je u tijeku i koje obuhvaća digitalizaciju samih postupaka te prostornih planova i raznih registara. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sudjeluje i u procesima kojih su nositelji druga ministarstva, kao što su primjerice procesi vezani uz poreznu reformu, zemljišne knjige i državnu imovinu.

Sastanak je protekao u vrlo srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, a obje strane iskazale su želju za nastavkom dobre suradnje te iskazale spremnost na uzajamno pružanje podrške.


Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja