Veleposlanik Turske Nj.E. Yavuz Selim Kiran u posjetu Ministarstvu

Slika /slike/2023_2_21.Veleposlanik.Turske.jpg

Državna tajnica Dunja Magaš primila je 21. veljače 2023. godine delegaciju Republike Turske koju je predvodio veleposlanik Nj.E. Yavuz Selim Kiran.

Hrvatska je zahvalila na značajnoj pomoći Turske u prvim danima nakon potresa koji su pogodili Hrvatske gradove 2020. godine, a veleposlanik Kiran je uzvratio zahvalom na brzoj reakciji i pomoći Hrvatske proteklih tjedana. U nastavku dosadašnje dobre suradnje od hrvatskih vlasti zatražena je podrška u pripremi prijave za sredstva financijske pomoći iz Fonda solidarnosti EU-a kao i daljnja podrška u pristupanju Republike Turske Europskoj uniji.
 
Državna tajnica Magaš uputila je tursku delegaciju u postupak brze procjene štete i potreba koji je Hrvatska provela prije podnošenja prijava za pomoć iz Fonda solidarnosti EU-a, prezentirani su relevantni dokumenti, način uspostave sustava provedbe sredstava pomoći te dane ostale važne informacije. Sastanak je okončan dogovorom o daljnjem nastavku suradnje i pomoći u pripremi prijave na Fond solidarnosti EU-a.

Pisane vijesti | Informacija | Međunarodna suradnja