Vlada dala suglasnost za izgradnju višestambene zgrade s 20 stanova u Benkovcu

Slika //slike/Opcenito/VRH_2362-01.jpeg

Na današnjoj sjednici Vlada je dala suglasnost Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za sklapanje ugovora o javnim radovima izgradnje višestambene zgrade u Benkovcu na teret državnog proračuna u 2025. godini.

Zgrada s 20 stanova graditi će se u okviru programa izgradnje novih stambenih jedinica kroz međuresornu suradnju koji Ministarstvo provodi u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i drugim tijelima državne uprave na temelju Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima.

„Grad Benkovac osigurao je zemljište i sve komunalne priključke za zgradu čija izgradnja po metru kvadratnom iznosi 1.505 eura što je iznimno prihvatljiva cijena. S obzirom na dinamiku radova ove godine nećemo moći izvršiti sva sredstva predviđena za realizaciju i izgradnju ove zgrade zbog čega nam je potrebna suglasnost Vlade kako bi u idućoj godini osigurali sredstva na razini državnog proračuna u ukupnom iznosu od 2,3 milijuna eura za njezin dovršetak“, obraložio je ministar Branko Bačić na sjednici Vlade.

Cilj provedbe programa izgradnje novih stambenih jedinica kroz međuresornu suradnju je povećanje stambenog fonda za zbrinjavanje obitelji u potrebi koje svojim ekonomskim, zdravstvenim i socijalnim statusom nisu u mogućnosti osigurati primjeren smještaj.

Korisnici stanova imat će status najmoprimaca, a stanovi se useljavaju prema listama prvenstva jedinica lokalne samouprave.

U okviru programa međuresorne suradnje do sad je završena i useljena jedna takva zgrada u Belom Manastiru a uskoro će se prvi stanari useliti i u zgradu u Drnišu.

U izgradnji je još jedna zgrada u Novskoj dok je u planu, osim u Benkovcu gradnja i jedne takve zgrade u Kninu.
 

Pisane vijesti | Informacija | Stambeno zbrinjavanje