Vlada omogućila distribuciju građevinskog materijala

Slika /slike/Opcenito/gradnja.jpg

Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja određene su protuepidemijske mjere na području cijele Hrvatske. Najava je zabrinula graditeljski sektor, ali i naručitelje jer bi obustava isporuke građevinskog materijala zaustavila sva gradilišta iako se većina građevinskih radova može realizirati tako da kontakta radnika gotovo i ne bude. 

Tako su se još jučer putem HGK i HUP-a obratili ministru graditeljstva i prostornog uređenja Predragu Štromaru: Jučer  sam cijeli dan bio u kontaktu s građevinarima i ovom prilikom im zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju, isto kao i predstavnicima HUP-a i HGK. Bilo je puno upita i molbi na ovu temu pa vas i ovim putem obavještavam da smo omogućili distribuciju građevinskog materijala, ne samo preko veletrgovina nego i preko maloprodaje, uz preporuku plaćanja internetom. Veleprodaja funkcionira nesmetano, a u maloprodaji se materijal mora naručiti i preuzeti kad je spreman, a jednako tako moguća je i dristribucija na gradilište od strane trgovaca.

Zdravlje naših građana je na prvom mjestu, a naravno da vodimo računa o tome da sve što je moguće organizirati na zdravstveno siguran način treba i dalje funkcionirati. Graditeljstvo je temelj svakog zdravog gospodarstva i dok bude moguće radit ćemo sve da se osigura protok robe i materijala građevinarima. Bit će poteškoća, ali jako je bitno da se radovi nastave gdje god je to moguće. 
 


Pisane vijesti | Informacija | Graditeljstvo