Za isplatu jednokratne novčane pomoći za 8.795 građana osigurano 2,3 milijuna eura

Slika /slike/Opcenito/novcana_pomoc.jpg

U sklopu paketa pomoći Vlade Republike Hrvatske građanima usvojena je odluka o dodjeli jednokratne novčane pomoći osobama u privremenom smještaju stradalim u potresu. Novčanu pomoć dobit će oni koji su i dalje zbrinuti u privremenom smještaju, i to 265 po osobi, a najviše do iznosa 1.327 eura po kućanstvu.


Odlukama Vlade  od iz prosinca 2022. i iz veljače 2023. određeno je da će jednokratnu novčanu pomoć dobiti osobe koje se nalaze u privremenom smještaju za stradale u potresu, uključujući osobe u zamjenskom smještaju, privremenom smještaju u mobilnim stambenim jedinicama, odnosno kontejnerima ili kontejnerskim naseljima ili kolektivnom smještaju u organizaciji područne (regionalne) odnosno lokalne samouprave pogođenom potresom. 

Tim je Odlukama korisnicima privremenog smještaja na području Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke i Zagrebačke županije te na području Grada Zagrebu ukupno dodijeljeno 2,35 milijuna eura.

Današnjom odlukom Vlade osigurano je dodatnih 2,3 milijuna eura za isplatu jednokratne novčane pomoći za 8.795 građana koji i dalje žive u privremenom zamjenskom smještaju a domovi su im oštećeni u potresu.

Za provedbu isplate zadužuju se izvršna tijela jedinica područne (regionalne) samouprave.
 

Pisane vijesti | Informacija | Obnova