Za stambeno zbrinjavanje u Vojniću i Plaškom osigurano 5 milijuna kuna

Slika /arhiva/2016/06/mazar_stambeno_zbrinjavanje-680x350.jpg
Stambeno zbrinjavanje na području Karlovačke županije, otkup stanova bivših nositelja stanarskih prava izvan područja posebne državne skrbi i obnova ratom oštećenih kuća bile su teme današnjeg razgovora u uredu župana Ivana Vučića. Sa županom i njegovim suradnicima u Karlovcu se sastao predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar. Na području Karlovačke županije od Domovinskog rata do danas čak 5.024 kuće su obnovljene, 969 kuća je obnovljeno darovanjem građevinskog materijala, a 670 stanova i kuća je darovano hrvatskim braniteljima. Predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje obišao je u posljednjih mjesec dana velik dio naše županije, gdje se uvjerio da je potrebno još mnogo posla oko sanacije uništenih kuća i stanova.
  • Trenutno na području Karlovačke županije naš Ured direktno investira pet milijuna kuna. Jedno je za zgradu u Plaškom, a drugo za zgradu u Vojniću. Osim toga, 9 kuća i 7 stanova se obnavlja, a još 9 je u projektiranju. Ono što je najbitnije za ljude u Karlovačkoj županiji je da znaju da će ove godine na listu prvenstva ukupno biti 49 stanova. Radi se o povećanju broja stanova, te će se smanjiti liste čekanja da se ti ljudi stambeno zbrinu, kaže predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.
Zbog velikog broja praznih stanova kojima upravlja Državni ured za upravljanje državnom imovinom, ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje pojačava suradnju između ova dva ureda. U Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje ne brine zbog pada Vlade. Bez obzira na političku situaciju, kažu, oni će ispuniti sve svoje planove za ovu godinu.   Izvor: http://trend.com.hr/2016/06/21/za-stambeno-zbrinjavanje-u-vojnicu-i-plaskom-osigurano-5-milijuna-kuna/

Vijesti iz medija