Započela izgradnja još dvije višestambene zgrade u Petrinjskoj ulici u Sisku

  • Slika /slike/Opcenito/2024_02_26-image-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Petrinjskoj ulici u Sisku danas je započela gradnja dviju višestambenih zgrada s ukupno 38 stambenih jedinica nakon što je izvođač - zajednica ponuditelja Radanović d.o.o., Tehning građenje, građevinski obrt vl. Igor Radišević i Tehnogradnja Sisak d.o.o. - uveden u posao.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama koja Odlukom Vlade kao investitor provodi izgradnju višestambenih zgrada na području Sisačko - moslavačke županije, s izvođačima je sklopila ugovor o građenju u vrijednosti od 4.415.371,25 eura. Osim izgradnje dviju zgrada projektom je predviđeno uređenje okoliša i infrastrukture, a današnjim preuzimanjem lokacije teče rok od godine dana za dovršetak radova.
 
Nadzor radova ugovoren je sa zajednicom ponuditelja JAM-ING d.o.o. i SO-RA ING d.o.o., a vrijednost ugovora iznosi 23.856,00 eura.

„Ponosan sam na ovaj projekt realizacije 20 novih višestambenih zgrada u Sisku i zadovoljan sam što je planirana dinamika uspostavljena i sukladno planovima otvaramo gradilišta sukcesivno kako završavaju javne nabave za izvođače radova. U narednih dva tjedna se očekuje početak gradnje još dvije višestambene zgrade u Ulici Frana Kršinića i kako se nabave budu provodile, od ukupno 36 zgrada koje su planirane na području županije, njih 21 ćemo u gradnji imati do kraja ožujka, a za sve ostale vjerujem da će gradnja početi krajem travnja“, rekao je državni tajnik Domagoj Orlić prilikom početka radova.
 
Podsjetimo, 30. siječnja 2024. godine u Capraškoj ulici u Sisku položen je kamen temeljac za gradnju prvih šest od 36 zgrada koje se grade temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Sisačko - moslavačke županije, a dva dana kasnije započela je gradnja sedme višestambene zgrade u Ulici Antuna Gustava Matoša.
 
S današnje dvije zgrade na kojima je počela gradnja, u Sisku se od siječnja gradi 9 od ukupno 20 planiranih zgrada.
 
Od preostalih 16 zgrada 8 će se graditi u Petrinji, 2 u Topuskom te po jedna zgrada u Glini, Lekeniku, Kutini, Jasenovcu, Sunji i Hrvatskoj Kostajnici. Izgradanja se u potpunosti financira sredstvima državnog proračuna za što je osigurano 100 milijuna eura.
 
Pravo na smještaj u ove stanove imat će vlasnici oštećenih nekretnina dok traje obnova njihovih domova, a nakon završetka obnove stanovi će se koristiti za smještaj deficitarnih kadrova i socijalno ugroženih obitelji.
 

Pisane vijesti | Informacija | Obnova