Završna konferencija projekta "Potpora provedbi mjera zelene tranzicije"

Slika /dokumenti/NPOO/EO_VSZ_Potres_NPOO/2024_04_06_Zavrsna_konferencija.jpg

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Europska banka za obnovu i razvoj pozivaju Vas na završnu prezentaciju projekta "Potpora provedbi mjera zelene tranzicije u okviru hrvatskog NPOO-a u području obnove javnih zgrada oštećenih potresima" koja će se održati u petak, 26. travnja u hotelu Hilton Garden Inn na adresi Radnička cesta 21, Zagreb (8. kat) od 09:30 do 12:00 sati, te online putem platforme Zoom.

Cilj projekta je podržati mjere hrvatskog Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koje su usmjerene na obnovu, rekonstrukciju i revitalizaciju zgrada javne namjene pogođenih potresom te provedbu strategija zelene urbane obnove, a korisnik projekta je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Projekt financira Europska unija putem Instrumenta tehničke podrške (TSI), a provodi ga Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u suradnji s Glavnom upravom Europske komisije za potporu strukturnim reformama (DG REFORM).

U sklopu konferencije biti će predstavljeni rezultati projekata zelene obnove nakon potresa koje Ministarstvo provodi kroz NPOO sa posebnim osvrtom na zelenu urbanu obnovu. Predstavit će se Metodologija za identifikaciju urbanih toplinskih otoka čiji je cilj analizirati učinke toplinskih otoka, istražiti čimbenike koji doprinose njihovom nastanku kao i procijeniti njihov utjecaj na stanovnike i urbana područja. Rezultat ovog projekta biti će i praktični Priručnik koji će sadržavati  preporuke za ublažavanje utjecaja urbanih toplinskih otoka, mapiranja urbanih toplinskih otoka u Registru zelene infrastrukture (razvijenog od strane MPGI-a) te pregled primjera dobre prakse za rješavanje učinaka urbanih toplinskih otoka u urbanim područjima, a kako bi se olakšao prijenos znanja lokalnim vlastima i relevantnim dionicima. Priručnik će biti namijenjen jedinicama lokalne samouprave.

Program završne prezentacije dostupan je na LINKU.
 
Prijave za sudjelovanje moguće su putem sljedećeg linka: https://forms.office.com/e/ZYGBiDutgY?origin=lprLink

Pisane vijesti | Informacija | NPOO-višestambene potres