Branko Bačić preuzeo dužnost ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

U Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine danas je izvršena primopredaja dužnosti između državne tajnice Dunje Magaš i novoizabranog ministra i potpredsjednika Vlade Branka Bačića.

Dunja Magaš upoznala je ministra Bačića sa stanjem u resoru te mu predala izvješće o radu za razdoblje od ožujka  2022. godine, za vrijeme mandata dosadašnjeg ministra Ivana Paladine. Novom ministru poželjela je puno uspjeha u budućem radu, istaknuvši kako je tijekom proteklog mandata, realizirano mnogo kvalitetnih projekata, te se u Ministarstvu intenzivno radilo osim na poslovima vezanim uz obnovu zgrada oštećenih razornim potresima, i na drugim važnim projektima koji su vezani uz energetsku obnovu zgrada, programe stambenog zbrinjavanja mladih, upravljanje državnom imovinom, prostorno planiranje, kao i digitalizaciju sustava prostornog uređenja i graditeljstva.

Ministar Bačić zahvalio se na svim dosadašnjim postignućima te izrazio namjeru da odlučno nastavi provedbu započetih projekata ali i realizaciju novih, a prvenstveno s ciljem ubrzanja obnove privatnih i javnih zgrada oštećenih u razornim potresima.

Kao prioritete u narednom razdoblju istaknuo je :
 
  • potpuno iskorištenje bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU
  • stambeno zbrinjavanje građana smještenih u mobilnim stambenim jedinicama
  • reorganizaciju institucionalnog okvira procesa obnove,
  • administrativno rasterećenje procesa obnove,
  • dodatno unaprjeđenje modela samoobnove i obnove komunalne infrastrukture,
  • transparentno vođenje obnove kroz izradu cjelovite aplikacije za sva područja pogođena potresima u cilju bolje informiranosti i vidljivosti obnove.

“Zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Učinit ću sve da doprinesem daljnjim uspjesima Vlade Republike Hrvatske” izjavio je novi ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, te dodao da slijedi detaljno upoznavanje s radom Ministarstva.
 

Pisane vijesti