Država daje u zakup poslovne prostore u osam gradova unutar sedam županija

  • Slika /slike/Opcenito/PP8409_DU_Gunduliceva poljana.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 25. svibnja 2023., Državne nekretnine raspisale su javni poziv za zakup 16 poslovnih prostora u vlasništvu države raspoređenih po gradovima sedam županija s rokom za predaju ponuda do podneva 16. lipnja 2023.

Poslovni prostori oglašeni su u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Bakru, Umagu, Karlovcu, Bjelovaru i Osijeku, a dva lokacijom najatraktivnija prostora ponuđeni su na jugu i istoku zemlje, unutar povijesne dubrovačke jezgre Staroga grada te u pješačkoj zoni oko osječke konkatedrale.

U Dubrovniku je riječ o prostoru od 17 m2 na Gundulićevoj poljani 3 s početnom zakupninom od 86,4 eura po četvornom metru, a u Osijeku se u zakup daje prostor od 27 m2 na broju 1 Trga Ivana Pavla II sa znatno nižom početnom zakupninom od 7,5 eura po metru četvornom. U nultoj zoni Osijeka u zakup se daje i najveći prostor na natječaju od gotovo 180 m2 na adresi Kapucinska 36, a početna mjesečna zakupnina iznosi 1348,78 eura.

Lokacijom je vrijedan i poslovni prostor koji se daje u zakup u Rijeci na adresi Janeza Trdine 9A, nedaleko Trga svete Barbare i svega 100-ak metara od riječkog Korza. Ovaj državni prostor veličine je 133 m2 i ranije je korišten kao knjižara, a početna zakupnina iznosi 12 eura po metru četvornom. U blizini karlovačkog Korza, na turistički frekventnoj lokaciji na Trgu bana Petra Zrinskog 4 u Karlovcu, država daje u zakup prostor od 116 kvadrata s dvije prostorije i dodatnim prostorima na polukatu, početne zakupnine od 6 eura po četvornom metru.

U Splitu i Bjelovaru država daje u zakup prostore u prvoj gradskoj zoni. U Bjelovaru su ponuđena dva susjedna poslovna prostora od 50 i 70 kvadrata na adresi Ivana Gundulića 10 s početnom zakupninom od 5,7 eura/m2. Splitski prostor nalazi se na adresi Starčevićeva 12, a s 13 kvadrata najmanji je na natječaju, nalazi se na mirnoj lokaciji u blizini parka Emanuela Vidovića i frekventnije Gundulićeve ulice i može se zakupiti od oko 173 eura mjesečno ili po kvadratu 13,2 eura.

Poslovni prostori u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a pogledati se mogu u terminima objavljenima uz natječaj 4/23. Svi zainteresirani ponuditelji svoje ponude trebaju dostaviti na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb do 16. lipnja 2023. do 12 sati. Javno otvaranje ponuda bit će održano u 13 sati na istoj lokaciji u Planinskoj ulici 1 u Zagrebu.Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina