Državni tajnik Hanžek i ličko - senjski župan Petry dogovorili obnovu 56 stambenih zgrada

Slika /Gospic 112.22/317646843_609254557556720_6680670482539578275_n-1.jpg

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek i ličko- senjski župan Ernest Petry održali su, 1. prosinca 2022. radni sastanak u Gospiću. Na sastanku su nazočili predstavnici Gradova i Općina iz Ličko-senjske županije.

Tema sastanka bilo je potpisivanje Ugovora s izvođačima radova vezano za obnovu stambenih zgrada u Ličkom Osiku kao i razgovori o obnovi i stambenom zbrinjavanju. Župan Petry je istaknuo zadovoljstvo u velikim pomacima vezanim za obnovu stambenih zgrada.

'' Potpisali smo ukupno sedam Ugovora za obnovu zgrada u naselju Lički Osik. Na području Ličko-senjske županije obnovit će se ukupno 56 stambenih zgrada, od čega 32 na području Ličkog Osika, 13 zgrada na području Korenice, šest zgrada na području Udbine, četiri zgrade u Donjem Lapcu i jedna zgrada u Otočcu. Zahvaljujući osiguranim sredstvima Središnjeg držanog ureda uskoro će sve navedene zgrade biti obnovljene i samim tim povećati se ukupni stambeni fond u našoj županiji. U Ličkom Osiku započeti će obnova prvih sedam zgrada, a odmah poslije provedenog postupka javne nabave obnova kreće u Donjem Lapcu, Udbini i Korenici '', kazao je župan Ernest Petry.

Državni tajnik Gordan Hanžek istaknuo je da će se u cijeloj Hrvatskoj obnoviti još 387 stambenih zgrada.

'' Ovaj doista veliki projekt će se provesti u sljedeće četiri godine. Projekt se financira iz dva izvora: sredstvima Nacionalnog programa oporavka i otpornosti te solidarnim  izdvajanjem iz dijela sredstava za električnu energiju. U ovom trenutku je za ovaj projekt osigurano 355 milijuna kuna. Ovih dana će u Ličkom Osiku krenuti prvi pripremni radovi na obnovi 7 zgrada. Ovaj projekt osim izuzetne važnosti za stanare, doprinos je rastu gospodarstvo u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujući  jedinicama lokalne samouprave koje su već  priredile potrebnu projektnu dokumentaciju Središnji državni ured će puno lakše i brže započeti s daljnjim provedbama postupaka javnih nabava. Prvi Ugovori na obnovi 7 zgrada  u Ličkom Osiku iznose gotovo 15 milijuna kuna, a u tijeku su postupci javne nabave za obnovu jedne zgrade u Udbini i još tri u Ličkom Osiku procijenje vrijednosti 10 milijuna kuna'', kazao je državni tajnik.

Nakon sastanka državni tajnik Hanžek i župan Petry zajedno sa suradnicima i izvođačima radova obišli su naselje Lički Osik.



Pisane vijesti