Državni tajnik Hanžek prezentirao cjeloviti plan obnove obiteljskih kuća gradonačelniku Gline Stjepanu Kostanjević

Slika /slike/glina vijest 14_5/Naslovna.jpg

Državni tajnik Gordan Hanžek obišao je stradalo područje Gline i na radnom sastanku gradonačelniku Grada Gline Stjepanu Kostanjeviću prezentirao je cjeloviti plan obnove obiteljskih kuća označenih zelenom, žutom i crvenom naljepnicom koje su sukladno Zakonu o obnovi u ovlasti Središnjeg državnog ureda. Obnova se uspješno provodi zahvaljujući izuzetnoj suradnji  jedinica lokalne samouprave na području Sisačko - moslavačke županije, a naročito Grada Gline. Sanacija obiteljskih kuća označenih zelenom naljepnicom je započela a na području grada Gline prijavljeno je 834 kuće na provedbi programa sanacije nekonstruktivnih elemenata.

Program konstruktivne rekonstrukcija i obiteljskih kuća označenih žutom i crvenom naljepnicom, kao izgradnja zamjenskih kuća, započinje u lipnju na način da će  prvo započeti posao snimanja postojećeg stanja i kreiranja projektnih zadataka za svaku od u ovom trenutku prijavljenih 14.000 kuća. Temeljem takve sveobuhvatne pripreme za svaku obiteljsku kuću bit će izrađen projekt rekonstrukcije, odnosno zamjenske izgradnje s troškovnikom i procijenjenom vrijednosti radova. Po izradi projektne dokumentacije svakom vlasniku biti će dostavljena službena odluka o rekonstrukciji, nakon čega će se provoditi javni natječaji za odabir izvoditelja radova. Središnji državni ured zadužen je i za rješavanje rekonstrukcije i izgradnje zamjenskih višestambenih objekata u svojem vlasništvu kao i upravljanjem stanova u višestambenim zgradama u kojima se nalaze i privatne stambene jedinice. 

Državni tajnik, gradonačelnik Gline i  članovi uprave na tom tragu održali su sastanak s predstavnicima stanara višestambenih zgrada označenih crvenim naljepnicama na kojem je Središnji državni ured preuzeo koordiniranje po rješavanju postupka obnove koje je u nadležnosti Fonda za obnovu.



Pisane vijesti