Državni tajnik Mažar uručio je ugovore i ključeve za korisnike državnih stanova u gradu Petrinji

Slika /slike/130267876_1001745857005276_4500408763900987446_n.jpg
Danas, 8 prosinca 2020. godine državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, Nikola Mažar zajedno sa ministrom obrane Republike Hrvatske, Mariom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiralom Robertom Hranjom uručio je ugovore i ključeve za četiri korisnika državnih stanova za potrebe stambenog zbrinjavanja kadrova Ministarstva obrane u gradu Petrinji.

Riječ je o nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja koji se provodi u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja kadrova određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.

Stanovi su dodijeljeni trojici pripadnika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske te jednom pripadniku Zapovjedništva za kibernetički prostor.

Događaju su nazočili i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje Viktorija Kaleb i drugi.

Državni tajnik Nikola Mažar je podsjetio kako je sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima kadrovsko zbrinjavanje omogućeno kadrovima za kojima postoji posebna potreba. Također, rekao je kako trenutno na području grada Petrinje ima ukupno 103 obitelji koje će se stambeno zbrinuti i na taj način ostati živjeti ovdje što je u konačnici i cilj provedbe navedenog zakona.

“Nastavljamo s aktivnostima i sljedeće godine, s izgradnjom zgrada, a počet ćemo i s korištenjem sredstava iz Europske unije”, poručio je državni tajnik Mažar.

Video uručivanja ugovora i ključeva možete pogledati ovdje.

Pisane vijesti