Izvješće o provedbi dokumenta ApolitikA 2013. – 2020.

Slika /Zavod/Publikacije/Aplitika-2020-izvj.jpg

​Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine izdalo je publikaciju Izvješće o provedbi Arhitektonskih politika Republike Hrvatske 2013. – 2020., ApolitikA, Nacionalne smjernice za vrsnoću i kulturu građenja.

Arhitektonske politike Republike Hrvatske, koje je usvojila Vlada Republike Hrvatske u studenome 2012. godine, dio su ukupne politike države, a imaju za cilj iskazati opći interes za kvalitetu sveukupnog izgrađenog prostora koji, kao takav, treba postati katalizator procesa održivog razvoja, brige o javnom prostoru, unaprjeđenja oblikovnih vrijednosti zasnovanih na lokalnim specifičnostima, zaštiti zdravlja, klime i sigurnosti.

Izvješće o provedbi dokumenta ApolitikA 2013. – 2020. sagledava aktivnosti pri provedbi arhitektonskih politika Republike Hrvatske u razdoblju od 2013. do 2020. godine te ujedno služi kao polazište za izradu arhitektonskih politika Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine. 

Zaključak prethodnog razdoblja rada na arhitektonskim politikama može se svesti na uočenu potrebu odgovornog i angažiranog sudjelovanja svih građana u postizanju zajedničkog cilja – vrsnoće i kvalitete građenja, koja prožima život ljudi u gotovo svim njegovim aspektima. Na vrhu prioriteta bili su i ostat će visokovrijedni standardi u planiranju, oblikovanju i gradnji u Hrvatskoj, kao osnova za stvaranje kvalitetne arhitekture i izgrađenog prostora u kojem živimo i ostavljamo ga budućim generacijama kao kulturno nasljeđe.

                              

Pisane vijesti | Informacija | Zavod