Festival Novog europskog Bauhausa i Nagrade u 2024. godini

Od 9. do 13. travnja 2024. građani i stručnjaci iz cijelog proslavili su drugi Festival Novog europskog Bauhausa.

Na glavnom događanju u Briselu okupljeno je oko 250 umjetnika, izlagača, govornika i kreatora politika, veliki broj sudionika okupio se i u drugim gradovima na tzv. „satelitskim“ događanjima, a većinu sadržaja bilo je moguće pratiti u virtualnom prostoru (online). U središtu pozornosti ovogodišnjeg Festivala bila je priča o uspjehu Novog europskog Bauhausa, od njegovog začetka prije tri godine do danas.

Održane panel diskusije, radionice, prezentacije i nastupe možete pogledati ovdje.

12. travnja 2024. na Festivalu su proglašeni i dobitnici Nagrada Novog europskog Bauhausa kojima se nagrađuju izvanredni projekti i inicijative koji kombiniraju održivost, uključivost i estetiku kao temeljne vrijednosti NEB-a.

20 nagrađenih projekata odabrano je između 49 finalista koji ispunjavaju načela NEB-a te će primiti nagrade u iznosu od 30 000 EUR i komunikacijski paket koji će im pomoći da nastave razvijati svoje projekte ili ih replicirati diljem Europe. Posebna nagrada dodijeljena je projektima obnove u Ukrajini. Među finalistima u kategoriji „Ponovno povezivanje s prirodom“ našla se i Hrvatska s projektom očuvanja i valorizacije morske trave kao izvora morskog života naziva #ItIsNotTooLate - Seagrass Beds.

Svečanu dodjelu nagrada možete pogledati ovdje.

Pisane vijesti | Informacija | Novi Europski Bauhaus