Izrađen Priručnik za implementaciju strategija zelene urbane obnove

Slika /dokumenti/NPOO/ZUO_NPOO/PrirucnikZUO.PNG

Svrha Priručnika je proučiti i istaknuti moguće izazove u provedbi zelene obnove s kojima bi se općine i gradovi mogli susresti. Priručnik formuliranjem niza dodatnih preporuka i mjera pomaže u unapređenju mogućnosti za implementaciju strategija zelene urbane obnove i prevladavanja eventualnih prepreka u njihovoj uspješnoj provedbi.

Uz stručnu podršku Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, tvrtka Urbanex d.o.o. izradila je Priručnik za implementaciju strategija zelene urbane obnove gradova i općina u Hrvatskoj, u sklopu projekta „Podrška provedbi mjera zelene tranzicije u okviru hrvatskog NPOO-a u području obnove zgrada oštećenih potresima", koji se provodi uz tehničku podršku Europske komisije i Europske banke za obnovu i razvoj,

Podsjetimo, nakon hibridne radionice održane 14. rujna 2023. godine, na kojoj su sudjelovali predstavnici općina i gradova, stručnjaci iz područja arhitekture i urbanizma, kao i predstavnici zainteresirane javnosti, provedena je on-line anketa na kojoj je bilo omogućeno komentiranje i dostavljanje prijedloga na nacrt Priručnika, čime je osiguran široki participativni proces i izrada  konačne verziju dokumenta.
 

Pisane vijesti | Informacija | NPOO