Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao na Stručnom skupu: „Investicijski potencijal turističkog zemljišta“

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Poreč00.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sudjelovao je u ponedjeljak, 1. srpnja 2019. godine u Funtani, na Stručnom skupu „Investicijski potencijal turističkog zemljišta“, u organizaciji Hrvatske udruge turizma i poslovnog tjednika Lider.
 Na skupu su sudjelovali ministar turizma Gari Capelli, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić i prof. dr.sc. Danijela Križman Pavlović. 

Uz ministra Gorana Marića bili su i državni tajnici Krunoslav Katičić i Tomislav Boban te pomoćnik ministra Leon Žulj.
 
„Ako je išta bilo neodgodivo promijeniti kao pogubnu praksu i paradigmu u suverenoj Hrvatskoj, onda je to status državne imovine i upravljanje njome. Sve što se s njom događalo zadnju četvrt stoljeća bilo je promašeno. A da imovina, iz stanja agonijske zapuštenosti, postane čimbenikom gospodarske i demografske reanimacije Hrvatske, nužni su zakoni kao nezamjenjiv alat. Ne možemo dopustiti da neprocijenjeno građevinsko zemljište i dalje ostane bez svog identificiranog vlasničkog statusa jer na neredu se ne gradi budućnost“, rekao je ministar Marić.
 
Budući da se radi o gotovo 15 milijuna kvadrata zemljišta samo u kampovima, rješavanje svih pitanja predloženih Zakonom, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli, otvara mogućnost novih investicija u camping turizam.
"Procjenjujemo da bi se samo na tom zemljištu stvorile pretpostavke za investicije u visini od 1,5 do 2 milijardi eura u narednim investicijskim ciklusima. Zakon uvodi i dodatne stimulacije za investicije tako da se naknada za zakup umanjuje za pet posto u kampovima od 4* i još pet posto za kampove od 5*. Uz desetpostotno umanjenje naknade za sve kampove na otocima uvjereni smo da će hotelskim kućama ostati dovoljno akumulacije da u budućnosti značajno povećamo kvalitetu naših kampova i hotela u novom investicijskom ciklusu“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.
 

Pisane vijesti