Ministar Goran Marić i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisali ugovor o dodjeli nekretnina na korištenje

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/SMŽ_11062018_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i sisačko moslavački župan Ivo Žinić potpisali su u ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine u zgradi županije u Sisku Ugovor o dodjeli nekretnina na korištenje. Država je županiji dala na korištenje 1.694 kvadrata državnog zemljišta u svrhu provedbe projekta „Community {R}evolution“.

Cilj projekta je razvoj socijalne infrastrukture i promicanja socijalnog poduzetništva, volonterstva, borbe protiv siromaštva te drugih mjera usmjerenih na povećanje razine stručnosti i zapošljavanja nezaposlenih osoba.

„Današnjim odlukama i ovim ugovorom o dodjeli na korištenje nekretnina ne radimo nikakve spektakle. Jednostavno, za najstvarnije, gotovo temeljne egzistencijalne potrebe jedne sredine: omogućavamo provedbu projekta „Community {R}evolution“, s ciljem razvoja socijalne infrastrukture i promicanja socijalnog poduzetništva, volonterstva, borbe protiv siromaštva, za povećanje razine stručnosti i zapošljavanja nezaposlenih osoba. Jednostavno dajemo imovini da diše, da živi zajedno s ljudima. To činimo kao naravne poteze, darujemo lokalnoj upravi zapuštenu imovinu nakon toliko desetljeća. Ovom prigodom posebno naglašavam da je Ministarstvo državne imovine vama na raspolaganju čitavim svojim autoritetom u otklanjanu prepreka prema svemu što poduzimate i što služi oživljavanju postojeće, te posebno zapuštene imovine u vašim sredinama. I u Sisačko-moslavačkoj županiji ćemo aktivirati sve što je zapušteno i staviti u funkciju“, rekao je ministar Marić.
 
Prigodom potpisivanja Ugovora, župan Žinić zahvalio je ministru Mariću na dodjeli  nekretnina na korištenje i pohvalio suradnju s Ministarstvom državne imovine: „Suradnja je vrlo korektna i plodna. Ovo je pokazatelj da Ministarstvo rješava predmete u našoj županiji. Problemi su dugi niz godina zanemarivani, ali konačno su se počeli rješavati i zbog toga sam iznimno sretan“.
 
Nakon potpisivanja ugovora, ministar Marić prisustvovao je obilježavanju Dana Sisačko-Moslavačke županije. Na spomenutom je događaju bio i izaslanikom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.
 

 

Pisane vijesti