Ministar Marić u Križevcima: Bivša vojarna postaje poduzetnički inkubator

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Križevci_ministar i gradonačelnik (1).jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn potpisali su u petak 6. travnja 2018. godine u Maloj vijećnici u Križevcima Ugovor o darovanju, kojim Ministarstvo državne imovine Gradu Križevcima daruje prostore bivše vojarne ban Stjepan Lacković.

Nekadašnja vojarna prenamijenit će se poduzetnički inkubator. Vrijednost spomenute nekretnine iznosi 23,6 milijuna kuna. 
 
Očitujući zadovoljstvo suradnjom državnih i gradskih vlasti, ministar Goran Marić tom je prigodom rekao: „Iznimno sam zadovoljan što danas možemo potpisati ovaj ugovor ponajprije što je taj prostor dugo godina služio protiv interesa hrvatskoga naroda, a sada se stavlja u službu dobra grada Križevaca i njegovih stanovnika. Naš je temeljni cilj da imovina služi onima koji žive uz nju. Imamo puno projekata i prioritet rada Ministarstva je aktiviranje sve zapuštene i neiskorištene imovine na području cijele Hrvatske. Posebno aktiviranje imovine na dobrobit jedinica lokalne samouprave“.
 
Prilikom potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Rajn zahvalio je ministru Mariću na darovanju prostora i pohvalio suradnju s Ministarstvom državne imovine: „Suradnja je vrlo korektna i plodna, sve na dobrobit građana Križevaca što me čini posebno zadovoljnim. Prostor gradske vojarne je prostor velike vrijednosti i od interesa grada Križevaca. Prostor je praktički 95 posto adaptiran sukladno ranijim dogovorima i ono što me posebno veseli je prostor Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci koji je zaista velika investicija.“

Pisane vijesti