Potpisan Ugovor o prodaji i prijenosu dionica društva Jadran d.d. Crikvenica

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Jadran-d_d.jpg

Ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milan Plećaš te predsjednik Uprave PBZ CROATIA OSIGURANJA mirovinski fondovi Dubravko Štimac i predsjednik Uprave ERSTE d.o.o. mirovinski fondovi Petar Vlaić potpisali su u petak 6. travnja 2018. godine Ugovor o prodaji i prijenosu dionica društva JADRAN d.d. Crikvenica.

Današnjim potpisivanjem Ugovora o prodaji i prijenosu 70,74 posto državnih dionica društva JADRAN d.d. Crikvenica za koje su mirovinski fondovi platili 199.839.916,00 kuna, nastavlja se postupak uspješne prodaje iz portfelja CERP-a.

„Potpisivanje Ugovora o prodaji Jadrana d.d. Crikvenica Mirovinskim fondovima znači preporod i početak nove gospodarske povijesti Crikvenice. Ovo je i potvrda nove kulture odnosa prema svemu što je državno. Nakon što je Jadran bio u stečaju i služio godinama za zadovoljavanje pojedinačnih apetita uz izostanak odgovornosti vlasnika, ovim činom se potvrđuje odgovornost Ministarstva državne imovine i Vlade Republike Hrvatske,  ali i odgovornost novog vlasnika – Mirovinskih fondova. To je sve rezultiralo kupoprodajnom cijenom od 200 milijuna kuna koji će već za nekoliko dana biti uplaćeni u državni proračun i dodatnih 200 milijuna kuna u proces dokapitalizacije. Samo u tri dana potpisali smo dva ugovora Hoteli Makarska i Jadran d.d. Crikvenica kojima državni proračun dobiva gotovo 400 milijuna kuna i kojima su zajamčena ulaganja od milijardu kuna“, rekao je ministar Goran Marić.

Potpisani Ugovor ima izuzetnu vrijednosnu dimenziju u turizmu kao jednom od najvažnijih pokretača razvoja gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Crikvenica će ovom poslovnom akvizicijom još više značiti u Europi i svijetu.

Pisane vijesti