Ministar s varaždinskim županom i čelnicima gradova i općina

Slika /arhiva-midim//slike vijesti/Maric_Varazdin_1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine u Varaždinu je održao radni sastanak s varaždinskim županom Radimirom Čačićem, gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom, te gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Varaždinske županije.

Stanje državnih nekretnina, te mogućnosti njihova korištenja za gospodarski razvoj općina, gradova i županije bile su glavne teme radnoga sastanka.
 
Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra Marića, a sastanak je ocijenio korisnim i plodonosnim. Skrenuo je pozornost na 50-tak neriješenih predmeta u županiji. „Važno je stvoriti zakonodavni okvir, instrumentarij kojim država može pustiti imovinu u društveno najkorisniju funkciju. Novim Zakonom o upravljanju državnom imovinom siguran sam da će se riješit mnogi predmeti koji ovoga trenutka stoje, rekao je župan Čačić naglašavajući kao najvažnije projekte u županiji; projekt dvorca u Vinici i projekt jahaonice.
 
Ministar Marić tom je prigodom, između ostalog rekao: „Jedinice lokalne i područne samouprave postoje da bi država bila što bliža i što raspoloživija ljudima. Nema druge uloge, svrhe i razloga postojanja institucija  kako vaših lokalnih jedinica, Ministarstva državne imovine, i svake druge. Najveći dio teškoća i predmeta koje imaju općine, gradovi i županije riješit će se novim Zakonom o upravljanju državnom imovinom.  On će pokazati novi pristup,  svijest i spoznaju o stanju državne imovine i značaj njezina potencijala. Htjeli smo da Zakon bude jednostavan, otvoren, susretljiv, kakvi zakoni i trebaju biti.

S aktivacijom državne imovine proračun Republike Hrvatske bit će bogatiji, prihodi će se povećati, jedinice lokalne samouprave će oživjeti, osigurat će se nove investicije, a to znači nova zapošljavanja i ostanak ljudi u tim krajevima“, rekao je ministar Marić.
 

Pisane vijesti