Najava: Konferencija Krajobraz, prostor za život

Slika /Zavod/krajobraz_banner_hr_366x244px.jpg

Zavod za prostorni razvoj u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine organizira konferenciju Krajobraz, prostor za život koja će se održati 10.-11. listopada u Zagrebu, Auditorium Kraš, Ravnice 48. Konferencijom se obilježava Međunarodni dan krajobraza Vijeća Europe, a organizira se uz podršku programa međuregionalne suradnje ESPON. Prijave se primaju najkasnije do 4. listopada 2024. godine.

Cilj konferencije je upoznavanje svih dionika s izrađenom Krajobraznom osnovom Republike Hrvatske koja sadrži Metodološku osnovu i Krajobrazne atlase makroregionalne i regionalne razine.
 
Program prvog dana uključuje hrvatske i inozemne predavače, dok će glavni dio drugog dana biti organiziran kroz interaktivne radionice o pojedinim pitanjima krajobraza i izradi krajobraznih osnova nižih razina, njihovom korištenju u različitim sektorskim politikama, ali i propitivanju utjecaja recentnih europskih propisa na promjene krajobraza (Uredba o obnovi prirode i Direktiva o praćenju i otpornosti tla).
 
Konferencija je namijenjena kreatorima politika na svim razinama, službenicima i stručnjacima koji se bave poslovima prostornog uređenja, zaštite kulturne baštine, prirode i okoliša, poljoprivede, šumarstva, vodnog gospodarstva, gospodarstva te prostornim planerima arhitektima, krajobraznim arhitektima, ostalim zainteresiranim stručnjacima i najširoj javnosti.
 
Prema Programu stručnog usavršavanja HKA Konferencija se vrednuje s devet (9) akademskih sati iz područja:
Područje A / Tehnička regulativa - 3 h
Područje B / Prostor - 4 h
Područje C / Gradnja - 2 h
   
Rok za prijavu je do popunjenja mjesta, a najkasnije do petka, 4. listopada 2024. godine.

Pisane vijesti | Najava | Zavod