Novi europski Bauhaus (NEB) – otvoreni natječaji

Slika /slike/Opcenito/prizes-2022.jpg

​Nakon uspjeha prvog kruga dodijeljenih nagrada u okviru Novog europskog Bauhausa provedenog 2021. godine, u tijeku je natječaj za dodjelu nagrada u 2022. godini.

Nagrade Novog europskog Bauhausa u 2022. godini  dodjeljuju se u četiri kategorije:
 
  • ponovno povezivanje s prirodom,
  • vraćanje osjećaja pripadnosti,
  • davanje prioriteta mjestima i ljudima kojima je to najpotrebnije i
  • stvaranje kružnog gospodarenja u industriji, zasnovanog na korištenju  ekosustava i promišljanju koje sagledava životni ciklus.

U svakoj od kategorija dodjeljuju se:
 
  • „Nagrade Novog europskog Bauhaus-a” za projekte završene u posljednje dvije godine i
  • „Zvijezde u usponu Novog europskog Bauhaus-a” za koncepte ili ideje mladih stvaralaca.

Osim 16 nagrada koje dodjeljuje ocjenjivački sud (jedan pobjednik i jedan drugoplasirani kandidat za svaku kategoriju i podkategoriju), dvije dodatne nagrade birat će se javnim glasovanjem među vodećim prijavama. Ukupno 18 dobitnika dobit će nagradu u iznosu do 30 000 EUR, kao i komunikacijski paket koji će im pomoći u daljnjem razvoju i promicanju vlastitih inicijativa.

Prijave su otvorene do 28. veljače 2022. u 19:00 h. Za dodatne informacije možete se obratiti na adresu elektroničke pošte: kontakt točka za nagrade.  

Ukoliko ste stručnjak u jednom od područja Novog europskog Bauhaus-a, do 31. ožujka 2022. možete podnijeti svoj iskaz interesa za evaluaciju prijava za nagrade u 2022. godini.

Podsjetimo, Novi europski Bauhaus pokrenut je 2021. kao ekološki, gospodarski i kulturni projekt koji će dovesti do zajedničkog osmišljavanja atraktivnijih, održivijih i uključivijih načina suživota.
 
Tri temeljne vrijednosti ove inicijative su: održivost, estetika i uključivanje.   
 
Projekt uključuje ulaganja zajedničkih napora u postizanju vizije i ciljeva Europskog zelenog plana, kako bi Europska unija bila moderno društvo, resursno učinkovito i konkurentno gospodarstvo.
 
U razdoblju 2021. – 2022. godine iz programa EU-a izdvojit će se oko 85 milijuna eura za projekte u okviru novog europskog Bauhausa.

Pisane vijesti | Informacija | Novi Europski Bauhaus