Održana deveta, posljednja u nizu, informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru Poziva 4c1.4

Slika /slike/press/2018_05_02.radionica.1.jpg
U srijedu 2. svibnja 2018. godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja održana je deveta po redu, ujedno i posljednja u nizu, informativna radionica. Kroz 9 informativnih radionica ove godine informirali smo gotovo 200 polaznika, predstavnika tijela državne vlasti i državne uprave, jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave, javnih ustanova, ustanova, vjerskih zajednica i udruga s javnim ovlastima koje obavljaju društvene djelatnosti, kao potencijalne prijavitelje u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora'.

Kontinuirana edukacija potencijalnih prijavitelja imperativ je Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja od pokretanja prvih poziva 2015. godine, a od tada je održano 59 informativnih radionica.

Na početku radionice stručnjaci Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, u funkciji Posredničkog tijela razine 1 održali su prezentaciju o pozivu na dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu zgrada javnog sektora. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao Posredničko tijelo razine 2 održao prezentaciju vezano uz provedbu ugovora za sufinanciranje bespovratnim sredstvima, s naglaskom na probleme u provedbi projekata, a predstavnici HBOR-a održali su  prezentaciju o mogućnosti sufinanciranja sredstava vlastitog učešća prijavitelja putem financijskog instrumenta 'ESIF Krediti za energetsku učinkovitost'. Nakon održanih prezentacija, stručnjaci iz Ministarstva, Fonda i HBOR-a odgovarali su na upite prisutnih te su zaželjeli svim potencijalnim prijaviteljima puno uspjeha u realizaciji njihovih projekata.


Pisane vijesti | Informacija | Energetska obnova - ESI fondovi