Održana Europska konferencija o arhitektonskim politikama

  • Slika /slike/Opcenito/18.6.2019.Bukurest1.jpg
  • Slika

Hrvatsku delegaciju predvodila je pomoćnica ministra za prostorni razvoj Sanja Šaban, koja je prezentirala provedbu arhitektonskih politika u Republici Hrvatskoj, osvrnuvši se ne samo na potrebu kreiranja takve politike i njene provedbe kroz aktivno uključivanje svih dionika, već i nužnost općeg podizanja razine svijesti o značaju arhitektonskih politika kao neodvojivog aspekta budućeg razvoja.

U organizaciji rumunjske Komore arhitekata i Uprave za prostorno planiranje Ministarstva regionalnog razvoja i javne uprave, 12. i 13. lipnja 2019. godine u Bukureštu je održana Europska Konferencija o arhitektonskim politikama (ECAP RO2019). Tijekom konferencije, kroz nekoliko tematskih panel-rasprava razmatrana su pitanja: što su to uopće arhitektonske politike, zašto su nam potrebne, na što one utječu te kako ih provoditi.

Konferencija je okupila preko 250 sudionika, među kojima su bili predstavnici strukovnih komora i udruženja arhitekata europskih država, predstavnici resornih ministarstava, brojni arhitekti i prostorni planeri i drugi zainteresirani, a uz pomoćnicu ministra Sanju Šaban na konferenciji su sudjelovale i savjetnica ministra Nevenka Koričančić i voditeljica službe Ingrid Gojević te Rajka Bunjevac iz Hrvatske komore arhitekata.

Ovo događanje jedno je u nizu organiziranih tijekom predsjedanja Rumunjske Vijećem Europske unije.


Stranica | Informacija | Zavod