Potpisan Aneks II. Ugovoru o realizaciji Projekta Kupari I.

  • Slika /slike/Ministar/2023_05_05-Kupari-1.jpg
  • Slika

U petak 5. svibnja 2023. potpisan je Aneks II. Ugovoru o realizaciji Projekta Kupari I. između Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Investitora Projekta Kupari I., tvrtkom Kupari Luxury Hotels d.o.o.

Podsjetimo, Vlada je 2016. potpisala Ugovor  o realizaciji Projekta Kupari I. sa zajednicom ponuditelja u svrhu  realizacije  turističkog razvojnog projekta  Kupari  na  lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, a kojim je predviđena gradnja dva nova hotela te obnova Hotela Grand.

Aneks I. Ugovoru o realizaciji projekta Kupari I. sklopljen je 2018., a kojim je promijenjen brend hotelskog operatera, iz Marriotovog Ritz Carltona u Four Seasons te je ugovoren fiksni rok za dostavu ulaznih podataka za izradu UPU Kupari I.

U međuvremenu su nastupile nove okolnosti (između ostalog, promjena vlasničke strukture investitora te donošenje izmjene UPU-a, a slijedom sporazuma između Hrvatskih voda i investitora o izmještanju trase vodotoka bujice Taranta) koje zahtijevaju novu izmjenu Ugovora, odnosno potpisivanje aneksa II. Ugovoru.

Projekt izgradnje turističkog naselja Kupari jedan je od najvažnijih projekata izgradnje turističke infrastrukture u Hrvatskoj, a nalazi se na iznimno atraktivnoj lokaciji koja stoji devastirana još od završetka Domovinskog rata.

Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina