Potpisan Ugovor o davanju na uporabu dvorca Opeka

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Varaždin_01.jpg

U Varaždinu, 10. travnja 2019. godine, ministar državne imovine Goran Marić i varaždinski župan Radimir Čačić, potpisali su Ugovor o davanju na uporabu dvorca Opeka za potrebe provođenja projekta Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi Arboretum Opeka. Potpisivanju su nazočili i saborski zastupnik Josip Križanić, predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac i načelnik Općine Vinice Marijan Kostanjevac.

„Iznimno sam zadovoljan zbog današnjeg ugovora, kojim će napušten i ruševan dvorac i najstariji zaštićeni hortikulturni spomenik u Hrvatskoj, postati prostor života i znanja Varaždinske županije. Tijekom povijesti, dvorac je služio za razne namjene, a od danas postaje snažna regionalna točka edukacije u poljoprivredi, kao dragocjenog segmenta hrvatskog gospodarstva. Projekt će ojačati i konkurentnost naše poljoprivrede i novu ponudu strukovnog obrazovanja. Ovaj događaj potvrđuje fleksibilnost državne imovine za potrebe jedinica lokalne i regionalne samouprave. Potvrđuje filozofiju Ministarstva da imovina predstavlja zdravi potencijal reanimacije čitave Hrvatske.“

Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i zahvalio Ministru i njegovim suradnicima na suradnji i brzini rješavanja predmeta. „Danas smo krenuli u realizaciju jednog od najvažnijih projekata za našu županiju. On obuhvaća i poljoprivredu i obrazovanje i mogućnost zapošljavanja, prvenstveno u sektoru poljoprivrede, što je za Varaždinsku županiju posebno važno, rekao je župan Čačić.

Pisane vijesti