Stambeno zbrinjavanje osoba koje plaćaju zaštićenu najamninu

Slika /slike/Opcenito/dostava_podataka.jpg

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama  do 8. lipnja 2019. godine provodi poziv za prikupljanje podataka o stanovima i osobama koje plaćaju zaštićenu najamninu te za iskazivanje interesa za pomoć u rješavanju stambenog pitanja putem najma, odnosno kupnje stanova POS-a ili subvencija stambenih kredita. 

"Pozivam sve zaštićene najmoprimce koji imaju potrebu da im država pomogne u rješavanju njihovog stambenog pitanja da iskažu svoj interes putem ovog javnog poziva kako bismo mogli krenuti rješavati svaki pojedini slučaj. Država će brinuti o svim potrebnima, ali svojim novcem, a ne privatnom imovinom građana", izjavio je ministar Predrag Štromar.

Zaštićeni najmoprimci, zaštićeni podstanari i predmnijevani najmoprimci koji stanuju u stanovima koji nisu u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave ili Republike Hrvatske te vlasnici tih stanova dužni su bez odgađanja, a najkasnije u roku od šest mjeseci odnosno najkasnije do 8. lipnja 2019. godine dostaviti:

  • podatke o stanu u kojem stanuje zaštićeni najmoprimac, zaštićeni podstanar ili predmnijevani najmoprimac
  • podatke o vlasniku stana
  • podatke o zaštićenom najmoprimcu, zaštićenom podstanaru ili predmnijevanom najmoprimcu stana

Osim dostave podataka zaštićeni najmoprimci, zaštićeni podstanari i predmnijevani najmoprimci koji stanuju u stanovima koji nisu u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave ili Republike Hrvatske te vlasnici tih stanova mogu dostaviti i prijavu kojom se iskazuje interes za najam odnosno kupnju stana iz Programa POS-a.

U tu svrhu izrađeni su:

  1. PRIJAVNI OBRAZAC VLASNIKA STANA za dostavu podataka o stanovima i vlasnicima stanova u kojima žive osobe koje plaćaju zaštićenu najamninu i prijavu o iskazivanju interesa za najam odnosno kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS)
  2. PRIJAVNI OBRAZAC OSOBA KOJE PLAĆAJU ZAŠTIĆENU NAJAMNINU za dostavu podataka o stanovima i osobama koje plaćaju zaštićenu najamninu i prijavu o iskazivanju interesa za najam odnosno kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS)

Više informacija pogledajte na stranicama APN-a 

Podsjećamo, prema Zakonu o najmu stanova u rujnu 2023. godine prestaje status zaštićenog najmoprimca.  Pisane vijesti | Informacija | Stambeno zbrinjavanje