Predstavljen projekt "Prirodni i kulturni resursi u funkciji turizma“

Slika /arhiva/Slike/2021_5_12_image-1.jpg

Državna tajnica Dunja Magaš prisustvovala je uvodnoj konferenciji i predstavljanju projekta “Prirodni i kulturni resursi u funkciji turizma“ koja je održana na otvorenoj terasi Eko-etno Salaša „Savus“ u Bukovlju.

"Realizacijom ovog projekta turistička će ponuda istoka Hrvatske biti veća i bolja. Imamo prostora za napredovanje i osobno smatram kako u turizmu možemo tražiti rast BDP-a i rast gospodarstva. Zadovoljna sam i zbog toga jer će ljudi koji ovdje žive, imati ljepši okoliš i to je korisno i za njih. Sve ovo radimo za ove ljude koji ovdje žive, koji žive, kad mi ulažemo, kvalitetnije i bolje." - istaknula je prilikom svom obraćanja državna tajnica Magaš. 

Projekt obuhvaća aktivnosti izrade projektno-tehničke dokumentacije za tri lokacije (Kulturno-obrazovne zone za djecu i mlade „Šištat“, Centra za posjetitelje „Prašnik“ i Info centra „Dvorina“), dok je sama svrha projekta, priprema strateškog projekta regionalnog razvoja s područja prirodne baštine i stavljanja kulturnih resursa u turističku funkciju, jačanje općih kapaciteta na lokalnoj i regionalnoj razini za planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova.

Ukupna vrijednost projekta je 6.558.100,72 kuna, a vrijednost bespovratne potpore 5.574.385,60 kn  (intenzitet EU potpore je 85%). Korisnik projekta je Brodsko-posavska županija, a parteri u projektu su Javna ustanova „Natura Slavonica“, Općina Sibinj i Općina Klakar. Projekt se provodi od 1. svibnja 2018., trajat će do 30. studenog 2023.godine, a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

U skladu sa svim epidemiološkim mjerama, Uvodnoj konferenciji Projekta  nazočili su župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić, saborski zastupnici Pero Ćosić, Ljubica Maksimčuk i Ankica Zmajić,  državna tajnica u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Dunja Magaš, kao i predstavnici svih partnera i suradnika u projektu.

Projekt je ugovoren u sklopu Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnoga razvoja.

Izvor: bpz.hr Pisane vijesti | Vijesti iz medija