U Petrinji potpisani ugovori o izgradnji dvije škole na Banovini

  • Slika /slike/press/HINA/HN20211229330624.jpg
  • Slika

Na godišnjicu razornog potresa koji je pogodio Banovinu i uništivši domove promijenio život stanovništvu u srijedu je u Petrinji uz nazočnost premijera Plenkovića održana sjednica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom nakon koje je potpisano nekoliko ugovora s ciljem revitalizacije tog područja.

Na sjednici Stožera  Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa predstavljena je prezentacija o posljedicama potresa, interventnim mjerama nakon potresa, poduzetim mjerama za pomoć građanima i lokalnoj zajednici, uloženim financijskim sredstvima, obnovi te planovima za gospodarsku, demografsku i društvenu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije. 

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak potpisali su ugovore za izgradnju nove sportske dvorane, pristupne ceste i rekonstrukciju Srednje škole u Petrinji, kao i za izgradnju zgrade Ekonomske škole u Sisku. Riječ je o zajmu Svjetske Banke pod nazivom ''Projekt obnove nakon potresa i jačanja  pripravnosti javnog zdravstva'' koji u sebi sadrži projekte izgradnje bolnica i škola. Ukupna vrijednost investicija procijenjuje se na 105 milijuna kuna.

Izvor i foto: Hina.hr

 

Pisane vijesti | Informacija | Obnova