U Slavonskom Brodu o prepuštanju upravljanja JLS-ima nekretnina u vlasništvu RH

Slika /slike/Ministar/VRH_1754-01.jpeg

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić u srijedu je županima, gradonačelnicima i načelnicima predstavio prijedlog zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu države kojim će se regulirati prepuštanje upravljanja takvim nekretninama jedinicama lokalne samouprave.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministri sastali su se u srijedu s predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Slavonskom Brodu.

Razgovaralo se o izmjenama poreznih propisa, o čemu je više govorio ministar financija Marko Primorac, sustavu upravljanja u kriznim situacijama, o kojem su izvijestili ravnatelj sustava civilne zaštite Damir Trut te potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Davor Božinović, dok su o Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u državnom vlasništvu govorili potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i sam premijer Andrej Plenković.

Ministar Bačić je predstavio prijedlog Zakona kojim bi se upravljanje državnom imovinom do određene vrijednosti pojedine nekretnine prepustilo županijama za područje županije, a sjedištima županijama i velikim gradovima za nekretnine u državnom vlasništvu koje se nalaze na njihovom području. Tim bi se zakonskim rješenjem omogućila financijska i funkcionalna decentralizacija upravljanja državnom imovinom pri ćemu će se županijama i gradovima ostaviti dio sredstava koja se uprihode od raspolaganja tom imovinom.

Koje su novine novoga prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske pročitajte u prezentaciji u nastavku.


              











 
 


Pisane vijesti | Informacija | Državna imovina