Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme

Slika /arhiva-midim//slike naslovnica/Žičara Sljeme_3.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić potpisali su u četvrtak, 3. siječnja 2019. godine Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju Sljemenske žičare. Njime Republike Hrvatska Gradu Zagrebu daruje površinu od 7.423 četvorna metra  vrijednu 258.500 kuna. 


 

Prigodom potpisivanja ministar Marić je rekao: „Današnji ugovor između Ministarstva državne imovine i Grada Zagreba, jedan je u nizu koje smo već ostvarili i koje ćemo u kontinuitetu ostvarivati. Očitujem svoje iznimno zadovoljstvo zbog prigode kad Ministarstvo državne imovine, u ime Vlade Republike Hrvatske, daruje građevinske parcele za izgradnju nove sljemenske žičare. Današnji ugovor će sigurno ući u kronike Zagreba i u njegovu povijest. Ovo  nije običan, tehnički događaj koji u središtu ima samo darivanje. U središtu su ljudi, njihov odnos prema Sljemenu kao plućima Zagreba. Stanovnici Zagreba doživljavaju Sljeme kao svoj dnevni boravak, ali i mjesto iznenađenja za sve brojnije turiste iz svih krajeva svijeta. Žičara neće služiti samo stanovnicima i posjetiteljima Zagreba, već sportašima, skijašima, rekreativcima, znanstvenicima, ljubiteljima prirode.
   
Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je ministru Goranu Mariću na suradnji i dodao: „Nova će žičara biti jedna od najmodernijih u Europi i prava turistička atrakcija. Njezina će izgradnja smanjit promet na sljemenskim cestama, ali i izmijeniti izgled Gračana, Šestina, cijelog Zagreba“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Pisane vijesti