Zakon o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske na javnom savjetovanju do 1. listopada 2023.

Slika /slike/Opcenito/savjetovanje.zakon.jpg

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske u trajanju od 30 dana u periodu od 1. rujna 2023. do 1. listopada 2023. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih mišljenja, prijedloga i primjedbi, uz prethodnu registraciju, putem portala eSavjetovanja najkasnije do 1. listopada 2023.

Prijedlogom Zakona će se upravljanje državnom imovinom do određene vrijednosti pojedine nekretnine prepustiti županijama za područje županije, a sjedištima županijama i velikim gradovima za nekretnine u državnom vlasništvu koje se nalaze na njihovom području. Tim će se zakonskim rješenjem omogućiti financijska i funkcionalna decentralizacija upravljanja državnom imovinom pri ćemu će se županijama i gradovima ostaviti dio sredstava koja se uprihode od raspolaganja tom imovinom.

Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih mišljenja, prijedloga i primjedbi, uz prethodnu registraciju, putem portala eSavjetovanja najkasnije do 1. listopada 2023.

Koje su novine novoga prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske pročitajte u prezentaciji u nastavku.



 

Stranica | Informacija | Propisi