ISPU - Modul ePlanovi - katalog

24. svibnja 2024. - Što kad JLS zatraži promjenu oznake revizije plana u eKatalogu, jer nije usklađen s redoslijedom donošenja odluka o donošenju izmjena i dopuna plana?
Pretpostavljamo da JLS-i traže promjenu zbog bolje preglednosti i usklađenja s kronološkim slijedom odluka o donošenju. U budućnosti se takve situacije neće događati, jer će se u ePlanovima oznake dodjeljivati prema redoslijedu donošenja odluka o donošenju planova.
 
Za planove koji su bili verificirani, nije moguće mijenjati oznaku revizije, jer je potencijalno korištena u eDozvoli.

Redoslijed revizija u eKatalogu ne odgovara redoslijedu donošenja u slučajevima kad je nadležni zavod za prostorno uređenje u eKatalog planove upisivao prije donošenja, a odluke o donošenju plana nisu se donosile istim redoslijedom kao odluke o izradi. Takva situacija utječe na preglednost zapisa u eKatalogu.
 
U kontekstu prenošenja podataka iz eKataloga u ePlanove, nije potrebno ništa mijenjati u eKatalogu, nego je važno da se prilikom odabira plana koji se mijenja, u ePlanovima odabere kronološki zadnja revizija, bez obzira na to ima li ili nema oznaku s najvišim brojem. U kronološki zadnjoj reviziji u polju Popis svih objava potrebno je da budu navedeni svi glasnici, uključivo objave revizija s višim brojem, i ePlanovi će u tom slučaju u podatke o planu povući ispravne podatke. Plan za koji se postupak vodi u ePlanovima dobit će prvu sljedeću slobodnu oznaku.