​Izložba natječajnih radova EUROPAN 15

Slika /slike/Opcenito/europan_HR.jpg

8. srpnja 2020. godine u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“, Karlovac, u 18 sati održat će se otvorenje izložbe natječajnih radova E15, međunarodnog arhitektonsko-urbanističkog natječaja EUROPAN 15. Izložba ostaje otvorena do 21. kolovoza 2020. godine.

Također, od 9. lipnja do 1. rujna 2020. godine održava se virtualna izložba natječaja EUROPAN 15, koja je postavljena na stranicama Europan Hrvatska http://expo.europan.hr/.
 
Podsjetimo, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja je u ožujku 2019. godine raspisalo natječaj u okviru međunarodne platforme Europan, koja već 30 godina provodi arhitektonsko-urbanističke natječaje kojima se pruža prilika mladim arhitektima da se afirmiraju na europskoj sceni.
 
Na natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za lokaciju naselje Ždrijac u Ninu pristigao je 21 rad. Ocjenjivački sud zasjedao je u dva navrata, u rujnu i studenom 2019. Članovi ocjenjivačkog suda bili su uvaženi arhitekti prof.mr.sc. Leo Modrčin, mr.sc. Olga Magaš, prof. Maruša Zorec, Branimir Medić, Gorica Mehić, Krešimir Damjanović i Dražen Pejković, te novinarka i povjesničarka umjetnosti Patricia Kiš i ekonomist Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove u Zadru. Zamjenski članovi Ocjenjivačkog suda bili su arhitekti Vladimir Jakovac i dr.sc. Svebor Andrijević, a tajnica natječaja je Maja Furlan Zimmermann.
 
Prva nagrada u iznosu od 12.000,00 eura dodijeljena je radu pod šifrom „YI815“ – SOFT BUFFERS
Autori: Irena Bakić, Mirna Udovčić, Iva Jelinčić, arhitekti, Zagreb, Hrvatska
 
Druga nagrada u iznosu od 6.000,00 eura dodijeljena je radu pod šifrom "TG938“ – MOVENIN
Autori: Ivan Kutija, Dajana Štukar Živković, Mateja Valentić, arhitekti, i suradnici Korina Kljajić, studentica arhitekture i Marin Živković, glazbenik, Zagreb, Hrvatska
 
Posebno priznanje dodijeljeno je radu pod šifrom „JY373“ – A MOMENT APART
Autori: Jimena Alonso Diaz, Cristina Sánchez Bueno i Pablo Rodríguez, arhitekti, Madrid, Španjolska
 
Više informacija dostupno je na internetskim stranicama Europan EuropeEuropan Hrvatska i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Pisane vijesti | Informacija | Prostorno uređenje