Europan 15: Objavljeni rezultati međunarodnog natječaja

Slika /dokumenti/Prostorno/Europan.Nin.jpg

Objavljeni su rezultati natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za lokaciju naselje Ždrijac u Ninu. Ministarstvo je natječaj raspisalo u ožujku 2019. godine u okviru međunarodne platforme Europan, koja već 30 godina provodi arhitektonsko urbanističke natječaje kojima se pruža prilika mladim arhitektima da se afirmiraju na europskoj sceni.

Prva nagrada u iznosu od 12.000,00 eura dodijeljena je radu pod šifrom „YI815“
Autori: Irena Bakić, Mirna Udovčić, Iva Jelinčić, arhitekti, Zagreb, Hrvatska

Druga nagrada u iznosu od 6.000,00 eura dodijeljena je radu pod šifrom "TG938“ a
Autori Ivan Kutija, Dajana Štukar Živković, Mateja Valentić, arhitekti, i suradnici Korina Kljajić, studentica arhitekture i Marin Živković, glazbenik, Zagreb, Hrvatska

Posebno priznanje dodjeljuje se radu pod šifrom „JY373“
Autori: Jimena Alonso Diaz, Cristina Sánchez Bueno i Pablo Rodríguez, arhitekti, Madrid, Španjolska

Ocjenjivački sud zasjedao je u dva navrata, u rujnu i studenom 2019. Članovi ocjenjivačkog suda bili su uvaženi arhitekti prof.mr.sc. Leo Modrčin, mr.sc. Olga Magaš, prof. Maruša Zorec, Branimir Medić, Gorica Mehić, Krešimir Damjanović i Dražen Pejković, te novinarka i povjesničarka umjetnosti Patricia Kiš i ekonomist Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove u Zadru. Zamjenski članovi Ocjenjivačkog suda bili su arhitekti Vladimir Jakovac i dr.sc. Svebor Andrijević, a tajnica natječaja je Maja Furlan Zimmermann.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama Europan Europe, Europan Hrvatska i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.


Pisane vijesti | Informacija | Prostorno uređenje