Održana međunarodna konferencija „Gradovi i regije – generatori razvoja“

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zamjenik ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja gosp Željko Uhlir na panelu o energetskoj učinkovitosti održao je pozdravnu riječ i prezentirao programe energetske obnove zgrada koje je izradilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. 

U sklopu drugog dana konferencije, čija je tema bila razvoj gradova i regija, gostovala je pomoćnica ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja gđa Ines Androić Brajčić. Pomoćnica ministrice je istaknula važnost promicanje integriranog održivog razvoja gradova i poboljšanje učinkovite provedbe EU kohezijske politike na lokalnoj i regionalnoj razini kroz EU program URBACT III, za čiju provedbu je nadležno Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te najavila izlaganje URBACT stručnjaka g. Bele Kezya.

"URBAN DEVELOPMENT - the URBACT way",  izlaganje je g. Bele Kezya u kojem je predstavio program URBACT III za razdoblje 2014-2020 te pojasnio na koji način naši gradovi i ostali korisnici  mogu sudjelovati u Programu. Na primjerima europskih projekata i dobre prakse URBACT projekata ukazao je kako se može graditi održiva urbana politika i razvoj zajednice na lokalnoj razini te pozvao naše gradove da se uključe u Program.

Više informacija o URBACT III Programu: http://urbact.eu/Stranica | Informacija | Međunarodna suradnja